Μία ακόμη διάλεξη εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μας στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμογές Γεωπληροφορικής στη Διαχείριση Περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα, ο κος Δημήτριος Σταθάκης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην πρόεδρος του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του τμήματός μας στη Λάρισα και πραγματοποίησε επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη αναφορικά με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου και τις θετικές επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Με το πέρας της διάλεξης ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς για την εξέλιξη και βιωσιμότητα του Κτηματολογίου στην ελληνική επικράτεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Σταθάκη που μας τίμησε με την παρουσία του και μοιράστηκε, τόσο πρόθυμα μαζί μας, τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του.

elGreek